Södra Dalarnas Jakt & Fiskemässa

28-29 sep 2019

PR & Media har gjort Dalarnas Jakt & Fiskemässa under nio års tid främst i Grönklitt och på Tallhed i Orsa. Sist det begav sig var 2015, men då i Falun. Nu har alltfler röster höjts för att Dalarna behöver sin Jakt & Fiskemässa så hösten 2019 är det återigen dags. Denna gång i Smedjebacken där vi arrangerat en motormässa under två år, samt en Hus/Hem/Trädgårdsmässa (sedan 2015).

 

Mässan innefattar temana jakt, fiske, fritid, motor, skog, hund och mat. I dagarna två fylls Barken Arena och områdena utanför med utställare med skytte, fiskeutrustning, båtar, bilar, hundar, fyrhjulingar, friluftskläder och dylikt för hela familjen. Eventet innefattar utställande företag, föreningar, organisationer, många prova-på-aktiviteter samt spännande uppvisningar som extra grädde på moset.

Några programpunkter:
Sveriges mesta björnjägare Rasmus Boström föreläser om björn- och vargjakt.
Andra föreläsare är Leif Fredriksson från Sörmland som kan det här med vildsvinsjakt, Ulrika Karlsson-Arne, vinnare av Extreme Huntress 2019, Per Kristoffersson om eftersök.
HOH Event och delar av svenska landslaget inom Stihl Timbersports gör två fartfyllda uppvisningar under söndagen med rytande motorsågar och yxor modell större.

För Dig som hundägare finns all anledning att ta med Din fyrbente vän. Gratis clinics i Jeppe Stridhs Hundägarskola erbjuds- Även vaccinationer, föreläsningar om första hjälpen för hunden, apportering, mm.

Mat och dryck hör såklart till och finns representerat. En riktig höjdpunkt är provningarna av lokalt öl, spännande rom och exklusiv whiskey.

Info för besökare nedan och för Dig som vill ställa ut finns all info i det grå fältet längst ner till höger.

Rekommenderat boende: Villa Gladtjärn, tel 0240-791 00 eller Wanbo Herrgård, tel 0240-765 00

Mässinfo & program

Öppettider Kl 10-16 båda dagarna
Entré Vuxen 100 kr, 2-dagar 130 kr, barn 6-16 år 25 kr (endast i målsmans sällskap)
Plats Barken Arena (fotbollshallen), Smedjebacken

pdf Program/deltagare

Kontaktpersoner

Hasse Johansson | 0705-22 27 20
hasse.johansson@prmedia.se

Malin Johansson | 0700-42 12 86
malin.johansson@prmedia.se

Maria Spring | 0708-18 28 98
maria.spring@prmedia.se

Bildgalleri

Mitt namn är Peter Scheffler, jag är 55 år och kommer ursprungligen från Falkenberg men bo numera med min familj i Värmland sedan sex år. Jag växte upp 300 meter från havet utanför Falkenberg med det kustnära sportfisket som ett av mina intressen tills jag var 17 år. Idrotten tog över och jag jobbade som skidlärare/klätterinstruktör/guide ett antal år tills hösten 1999, då jag bestämde mig för att ta upp sportfisket igen. Då främst med inriktning på flugfiske efter havsöring och lax samt flugbindning. Jag har haft förmånen att få bli inbjuden på ett flertal Sportfiske/Flugfiskemässor sedan 2010, på bla Svenska Sportfiskemässan, Svenska Flugfiskemässan, Irish Fly Fair, British Fly Fair International, Scottish Fly Fair, Danish Fly Fair, Nordic Fly Fair/Norge. Utöver detta har jag varit engagerad i ungdomars sportfiske i Falkenberg i nio år då jag jobbade som fritidsgårdsföreståndare med sportfiske/friluftsliv som profil i verksamheten, web/nyhetsredatör för Allt om Flugfiske, fisketillsyningsman, bloggare (peterscheffler.blogg.se) sedan 2011(2008) samt förtroendeuppdrag/styrelsearbete i sportfiskeklubbar m.m.

Numera har jag sedan en kort tid tillbaka även tagit upp mitt konstnärliga intresse, med att måla akvareller och avbilda Salmoida arter som jag visar upp i samband med flugbindningen på olika mässor.

Vad det gäller flugbindningen är det främst laxflugor, både klassiska samt moderna som jag binder, men även flugor för havsöring, öring, röding, harr, regnbågsöring, och en och annan gäddfluga.
Mitt signum för flugbindningen har varit min så kallade "Sandräka" som följt mig från första början och som numera finns beskriven i boken...."Made in Sweden, möt 12 flugbindare" som ges ut av Flugfiske i Norden alt Settern bokförlag.

De senaste åren har jag fokuserat på flugfiske samt flugbindningen i klassiskt manér, med allt från fjäderdressade flugor, flugfiske med splitcanespö samt tweedklädsel. Det klassiska ligger mig närmast om hjärtat, jag trivs med det tidlösa samt att jag finner att det klassiska flugfisket samt flugbindningen är ett sätt att förvalta den ädla konsten vidare.

Ser fram att få träffa er alla i Smedjebacken!
... Läs merLäs mindre

Load more
Partners/sponsorer