16-17 mars 2024

Borta bra men hemma bäst – 2024 års bomässa växer med ett hemestertema!

Bomässan kompletteras med Hemestermässan i Rosvallas Hockeyhall. Tänk cafeér, restauranger, hotell, upplevelser, happenings, aktiviteter, camping, husbilar och dylikt. Här serveras det också mat och man kan testa ädla drycker som vin och öl hos Ta En Till i serveringen. Det blir något att bita i för besökaren!

I Multihallen blir det Bomässa av stora mått som vanligt. Här återfinns banker, husleverantörer, försäkringsbolag, fönster, isolering, möbler, värmelösningar, byggfirmor, kök – ja det mesta som har med boende att göra. En ny Food Court med mat från Mr Mango och Restaurang Umgås tar plats till vänster i hallen. Här blir det även öl- och vinprovning med Nils Oscar och Kulturvin.

I Entréhallen kan man shoppa loss: delikatesser, smycken, smink, krämer, blomsterlökar, lakrits, inredning, mm. Här huserar företag inom mat, skönhet, design, trädgård och hantverk, som ett trevligt inslag!

Programmet andras framtidstro och glädje. Nu går vi mot ljusare tider.

Här finns mässtidningen med utställarlista och monterkartor som blädderex!

Utställarförteckning, monterkartor och program som utskrivbar pdf här!

 

Lördag 16 mars:
Kl 11.15 Musik-Quiz med LF Sörmland
Kl 12.00 Peter Streijffert föreläser om bokashi, coppicing och klimatsmart odling. Peter har just köpt en gård i Bettna där han kommer bedriva permakulturell odling.
Kl 13.00 Farbror Grön aka Johannes Wätterbäck föreläser om Odla Kallt och Seriodling. Det Johannes inte vet om odling är knappt värt att veta.
Kl 14 Prepping – att förvänta sig det bästa, men förbereda sig på det värsta. Anna-Maria Stawreberg är journalisten och författaren som brinner för att människor ska känna sig mer trygga genom att vara lite bättre förberedda om krisen kommer. Föreläsningen är både humoristisk och lärorik.
Peter, Johannes och Anna-Maria signerar sina böcker efter respektive föreläsning.

Söndag 17 mars:
Kl 11.15 Musik-Quiz med LF Sörmland
Kl 12 Arne Alligator och Djungeltrumman.  Bio- och turnéaktuella Arne Alligator bjuder på dans och sång. Efter föreställningen får barnen träffa Arne och hans vänner för en pratstund och fotografering.
Kl 13 Alexandra ”SimpleFood4You” Johnsson avslöjar sina bästa mathacks för nyttig och snabb matlagning.

Pågående:
Bomässan: trädgårdsrådgivning, öl/vinprovning, provsmakningar… Hemstermässan: öl/vinprovning, provsmakning, klättervägg, rallysimulator,  LEGO-hav, pickleball, 5-kamp….

Öppettider kl 10-16
Entré 100 kr, 2-dagar 130 kr, barn 5-15 år 25 kr
Plats Nyköpings Arenor – Rosvalla

Kontaktpersoner

Hasse Johansson | 0705-22 27 20
hasse.johansson@prmedia.se

Maria Spring | 0708-18 28 98
maria.spring@prmedia.se

Bildgalleri