Medelpads Trädgårdsmässa

Maj 2022

MÄSSAN ÄR INSTÄLLD PGA CORORNA OCH REGERINGENS FÖRORDNING SOM FÖRBJUDER FOLKSAMLINGAR.

Vilken succé den 9:e upplagan av Medelpads Trädgårdsmässa blev. Norrlands trädgårdsälskares favoritmässa jubilerar alltså våren 2022 med den 10:e mässan. Det ska vi fira såklart!
Som vanligt fylls båda hallarna på NHK Arena i Timrå med prunkande montrar. Ca 80 utställare med växter, lökar och annat som hör trädgården till, som krukor, redskap, spabad, gräsklippare, prydnader och liknande deltar. Det uppskattade mat-temat finns såklart kvar.

2019-års två fokusteman återkommer och utvecklas till 2022:

Skörda & Koka: tillvarata det som trädgården ger i form av bär, frukt, kryddväxter, grönsaker och annat. Lär Dig husmorsknepen och fyll skafferiet med Ditt egna gott. Mer lokalt och ekologisk kan det knappast bli. Senaste nytt: Farbror Grön eller Johannes Wätterbäck som har heter gästar mässan och föreläser om: Odla – Lagra- Laga, som också är namnet på hans senaste bok. Johannes finns även på plats hela dagen och erbjuder rådgivning och boksignering.

Skapa & Inreda: släpp lös kreativiteten och skapa i lera, betong och med färg eller återskapa med Dina prylar Du tröttnat på. Detta ligger rätt i tiden och många vittnar om ren njutning i att skapa för egen hand.

Nytt för året är Återbruksverkstan –  där kreativiteten flödar då vi använder gammalt på nytt sätt.

Klart redan nu är är Leif Blomqvist från Blomqvists Plantskola i Finland återvänder till mässan nästa vår. Som besökare kan Du beställa från plantskolan i Finland och de levererar till mässan. Mer info om det inom kort.

Mässan kryddas även med ett stort antal seminarier, workshops och prova-på-aktiviteter som: Gör Ditt eget örtsalt, naturens skafferi, hudvård från din egen trädgård, drejning, gjutning, måla med flytande akrylfärg, m.m.

Komplett program för 2019- års mässa finns längre ner på sidan.

Vi ses våren 2022. Tills dess kan Du njuta av bilder från årets mässa, se www.facebook.com/medelpadstradgardsmassa/

Mässinfo & program

Öppettider 10-16
Entré 80 kr, 2-dagar 100 kr, barn 6-16 år 20 kr
Plats NHK Arena, Timrå

pdf Program OBS 2019
 pdf Program och utställarlista OBS 2019

Kontaktpersoner

Hasse Johansson | 0705-22 27 20
hasse.johansson@prmedia.se
Maria Spring | 0708-18 28 98
maria.spring@prmedia.se

Bildgalleri