Medelpads Trädgårdsmässa

9-10 maj 2020

Vilken succé den 9:e upplagan av Medelpads Trädgårdsmässa blev. Norrlands trädgårdsälskares favoritmässa jubilerar alltså våren 2020 med den 10:e mässan. Det ska vi fira såklart!
Som vanligt fylls båda hallarna på NHK Arena i Timrå med prunkande montrar. Ca 80 utställare med växter, lökar och annat som hör trädgården till, som krukor, redskap, spabad, gräsklippare, prydnader och liknande deltar. Det uppskattade mat-temat finns såklart kvar.

2019-års två fokusteman återkommer och utvecklas till 2020:

Skörda & Koka: tillvarata det som trädgården ger i form av bär, frukt, kryddväxter, grönsaker och annat. Lär Dig husmorsknepen och fyll skafferiet med Ditt egna gott. Mer lokalt och ekologisk kan det knappast bli. Här finns också möjlighet att lära sig mer om hur växter kan användas även i skönhetsprodukter och som läkeväxter.

Skapa & Inreda: släpp lös kreativiteten och skapa i lera, betong och med färg eller återskapa med Dina prylar Du tröttnat på. Detta ligger rätt i tiden och många vittnar om ren njutning i att skapa för egen hand.

Nytt för året är Återbruksverkstan –  där kreativiteten flödar då vi använder gammalt på nytt sätt.

Klart redan nu är är Leif Blomqvist från Blomqvists Plantskola i Finland återvänder till mässan nästa vår. Som besökare kan Du beställa från plantskolan i Finland och de levererar till mässan. Mer info om det inom kort.

Mässan kryddas även med ett stort antal seminarier, workshops och prova-på-aktiviteter som: Gör Ditt eget örtsalt, naturens skafferi, hudvård från din egen trädgård, drejning, gjutning, måla med flytande akrylfärg, m.m.

Komplett program för 2019- års mässa finns längre ner på sidan.

Vi ses våren 2020. Tills dess kan Du njuta av bilder från årets mässa, se www.facebook.com/medelpadstradgardsmassa/

Mässinfo & program

Öppettider 10-16
Entré 75 kr, 2-dagar 100 kr, barn 6-16 år 10 kr
Plats NHK Arena, Timrå

pdf Program OBS 2019
 pdf Program och utställarlista OBS 2019

Kontaktpersoner

Hasse Johansson | 0705-22 27 20
hasse.johansson@prmedia.se
Maria Spring | 0708-18 28 98
maria.spring@prmedia.se

Bildgalleri

Knappt sex månader återstår till mässan och det är full fart på kontoret. I detta nu arbetar jag bla med programpunkterna och undrar om Du önskar något speciellt eller vill rekommendera någon föreläsare?
Tipsa oss gärna, fem biljetter lottas ut bland de som lämnar något förslag. Söndag 8 december meddelas vinnarna här på facebook. Du behöver gilla sidan också för att kunna vinna!
... Läs merLäs mindre

Knappt sex månader återstår till mässan och det är full fart på kontoret. I detta nu arbetar jag bla med programpunkterna och undrar om Du önskar något speciellt eller vill rekommendera någon föreläsare?
Tipsa oss gärna, fem biljetter lottas ut bland de som lämnar något förslag. Söndag 8 december meddelas vinnarna här på facebook. Du behöver gilla sidan också för att kunna vinna!

 

Comment on Facebook

Tack för alla tips! Vinnarna av biljetterna är: Susanne Rönnerfjäll Anci Sköld Eva Runnding Li Dahl Clary Öhlund Skicka Din adress som ett meddelande så postar vi biljetten till Dig! Vi ses i vår! Mvh Maria :)

Toppen om en duktig trädgårdsdesigner kunde komma och inspirera och Mats Andersson förstås😉

Roliga inredningsdetaljer, krukor som kan komplettera en trädgård, altan, balkong. Mer roliga växter, gärna lite annorlunda saker som inte finns till vardags på våra närliggande butiker. Och Blomqvist naturligtvis💐🤗👍

Hoppas att Leif Blomqvist kommer nästa år igen, han har mycket intressant att berätta om 😊

En massa frön vore trevligt om det fanns och specialpelargonior.

Jag vill gärna lyssna på någon som berättar om odling i norrland och väldigt gärna om hur man kan applicera permakultur i en vanlig trädgård. 😀

Gärna tips och idéer om hur man bygger upp en lugn hörna i trädgården utan att det ska kosta skjortan - gärna återbruk av material av alla de slag. Gärna tips om kurser/resor i allt som rör trädgård. 🌺🌸

Tips på hur man får en balkong mysig, gärna i olika väderstreck 🙂 O olika stora. Krukor, växter, grönsaker mm Vad man bör tänka på mm

Stefan Sundström vill jag föreslå som föreläsare på årets mässa

Gärna tips på enkla odlade grönsaker, fina krukor, tips på hur man inreder en altan fint och fina perenner😊👍

Det vore toppen med föreläsare om olika komposteringsmetoder så som bokashi, maskkompost osv. Sen är det alltid roligt med ett stort urval av fröer. Självhushållning är också något som blir mer och mer populärt, kanske någon föreläsare kring självhushållning i vanlig villaträdgård.

Att beskära träd tycker jag är klurigt så gärna tips kring det!

Trevligt om det finns lite fina inredningsprodukter. Och även sådant som hör till trädgård t ex krukor, lyktor mm. Och många olika slags växter. 🌻🌹

Många besökare kom till JennYs Café och Catering i Sörberge så jag blev lite paff att det kom så mycket folk! Kanske ett lunchsamarbete?🙂 Mvh Jenny Melin

Föreläsning om odling av grönsaker och bra tips på odlingsvärda sorter.

Prova på betonggjutning och tips på olika saker man kan göra med betong. Finns både stora och små projekt som passar i trädgården. Fina trädgårdsprydnader är alltid kul att kolla på. Annorlunda trädgårdsmöbler,gungor mm.

Åke Truedsson, Lena Israelsson, John Taylor

Larz Danielsson är en bra föreläsare.

Farbror grön & hans senaste bok som delvis behandlar ämnet förvaring av det man odlat ❤

Håller med ovan önskar oxå nått om förvaring av det man odlat. Andvända sin matkällare på bästa sätt. Går det att blanda äpplen o annan frukt o Rovor mm utan att saker blir dåliga pga etylengas tex

+ View more comments

Load more